22/6/13

Θεία Λειτουργία στο Κάστρο της Ζακύνθου 22 Ιουνίου 2013 - Divine Liturgy at the Castle of Zakynthos 22 June 2013

Το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού στον ερειπωμένο ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, παλαιός μητροπολιτικός ναός των Ορθοδόξων κατοίκων της Πολιτείας του Κάστρου της Ζακύνθου (βλ. http://plykogiannis.blogspot.gr/2010/07/blog-post_11.html)

δόθηκε σήμερα το πρωί 22 Ιουνίου 2013 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. 

Εξαιτίας του ότι η εορτή του Γεννεθλίου του Προδρόμου συμπίπτει εφέτος με αυτήν του Αγίου Πνεύματος 24 Ιουνίου, τελέσθηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Ζακύνθου Αρχιμ. Διονύσιο Λυκογιάννη, 

παρουσία των Διοικητών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, Ταξιάρχου κ. Νικολάου Ιωαννίδη, του Λιμενικού Σώματος Ζακύνθου κ. Νικολάου Κοκκάλα και του υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού μας κ. Γεωργίου Βορλόου, καθώς και λοιπών ευλαβών προσκυνητών, που παρά τον καύσωνα της ημέρας αποφάσισαν να ανηφορίσουν προς το Κάστρο. 

Στη σύντομη ομιλία του ο Ιεροκήρυκας αναφέρθηκε στην ανάγκη, από μέρους του πιστού, συνεχούς επιβεβαίωσης της αγάπης και της προσήλωσης προς τον Ιησού, όχι μόνον με λόγια αλλά κυρίως με έργα αγάπης, που ξεκινούν από τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων του καθενός με τον εαυτό του και στη συνέχεια με το στενό και ευρύτερο περιβάλλον του. Μια διαδικασία που χρειάζεται να στηρίζεται σε αξίες σταθερές και όχι φθαρτές και εφήμερες, που όταν χαθούν αφήνουν μετέωρο τον άνθρωπο, δημιουργώντας καταστάσεις αγχωτικές. 


Ιδιαίτερη ευχαριστία οφείλεται και στον Αρχιφύλακα του Κάστρου κ. Νικόλαο Κόμη και τους συνεργάτες του για την ευπρέπεια του χώρου, καθώς και στους ψάλτες που κάθε χρόνο συνεισφέρουν στην πραγμάτωση της Θείας Λειτουργίας κ. Παύλο Αγγελή και κ. Γεώργιο Κορδαλή, που υπηρετούν στο Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: