14/9/10

Άγιος Ανδρέας στους Διαπόρους- The ruins of Saint Andrew's monastery on the isle Diapori (II)

Πριν από μερικές μέρες αποτολμήσαμε με επιτυχία, για μένα ήταν η δεύτερη φορά μιας και την πρώτη πριν από χρόνια απέτυχα να ανέβω στα ερείπια, να αποβιβαστούμε στο νησί και να επισκεφτούμε τον ερειπιώνα παρά τις δυσκολίες. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μικρό συγκρότημα κτισμάτων που αποτελείται κυρίως από μια μονόχωρη εκκλησία με δύο εσωτερικές κόγχες, αυτές της αγίας τράπεζας και της πρόθεσης, με έναν εφαπτόμενο κυκλικό χώρο, με άνοιγμα σήμερα προς το ναό. Ίσως να πρόκειται για στέρνα και μεταγενέστερα ανοίχτηκε είσοδος. Τα υπόλοιπα κτίσματα δεν διακρίνονται ευκρινώς καθώς είναι καλυμμένα από επιχωματώσεις και την πυκνή βλάστηση. Εντυπωσιάζει η καλή δόμηση με δυνατό συνδετικό υλικό ανάμεσα στους λίθους, καθώς και η διπλή τοιχοποιία του ναού στη δυτική και βόρεια πλευρά, αφού εφάπτεται με το τοιχίο του περιβόλου.

5 σχόλια:

Μπάμπης Πυλαρινός είπε...

Συγκλονιστικός. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

vertzak είπε...

εχω ενθουσιαστει - ζηλευω κιολας

kiki είπε...

Πολύ ωραίες φωτό. Προσπαθούσα να καταλάβω αν είναι το ίδιο σημείο που έχω φωτογραφήσει κι εγώ εδώ και εναμιση χρόνο κατά τη διάρκεια του γύρου του νησιού και ακόμα δεν έχω ανεβάσει. Οι λεπτομέρειες από το ναό ειναι πολύ όμορφες!

p.lykogiannis είπε...

-Μπάμπη μου σε ευχαριστώ κι εγώ για τα καλά σου λόγια, που κάνουν τον φίλο μας τον Διονύση να ....ζηλεύει. Αστειεύομαι.Να σαι πάντα καλά, αλλἀ κι εσύ στις θαλασσινές σου περιηγήσεις δεν πας πίσω. Τα μαθαίνω!
-Vertzak είχα πει ότι θα σε ειδοποιούσα να έρθεις, αλλά έγινε πολύ γρήγορα. Όρεξη να έχεις για άλλες επικίνδυνες αποστολές.
-Αγαπητή μου Kiki έχω πολλές φορές εκφράσει τον θαυμασμό μου για τις καλλιτεχνικές και γεμάτες ευαισθησία φωτογραφίες σου, αλλά και τις υπέροχες συνταγές σου που με έχουν βγάλει από τη δύσκολη θέση αρκετές φορές...φαντάσου τη διαδρομή από κατσαρόλα υπολογιστή για να διαβάσω τη συνέχεια...το νησί υποθέτω αυτό είναι και περιμενουμέ και τις δικές σου φωτό. Να σαι καλά.

kiki είπε...

Πολύ χαίρομαι να ακούω ότι οι μαγειρική μου βγάζει πολλούς από δύσκολη θέση. Και φυσικά ευχαριστώ για τα καλά λόγια για τις φωτογραφίες μου. Σύντομα θα τις βάλω τώρα που το θυμήθηκα, αν και δεν έχουν τη λεπτομέρεια και το φωτισμό των δικών σου. Ήταν κακή μέρα για φωτογράφηση τότε, αλλά δεν πειράζει.