26/7/13

Η γιορτή της αγ. Παρασκευής στο Μπελούσι Ζακύνθου

Τη μνήμη της οσιομάρτυρος Παρασκευής γιορτάζει σήμερα μεγαλόπρεπα και το χωριό του Μπελουσιού (μεταγενέστερα Κυψέλη), όπου και στην κορυφή του ορθώνεται ο φερώνυμος ναός της με το πυργοειδές καμπαναριό. 
(στο δρόμο για το Μπελούσι, ο κάμπος της Ζακύνθου)
Στο πρωινό ιερατικό συλλείτουργο προΐστατο ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ζακύνθου, Αρχιμ. Διονύσιος Λυκογιάννης, ο οποίος στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε κυρίως στα γνωρίσματα εκείνα της ταπείνωσης, της πίστης, της ελπίδας, της εμπιστοσύνης και της αγάπης της αγίας Παρασκευής προς τον Ιησού Χριστό, κοινά χαρακτηριστικά όλων όσων θέλουν να είναι μετά του Ιησού. 

Οδοδείκτες, που σε βηματίζουν σε μονοπάτι ασφαλές, το οποίο δεν εξαφανίζει ούτε ο ανθρώπινος χρόνος και η μισαλλοδοξία των ανθρώπων αλλά παραμένει για αιώνες άσβηστο στη μνήμη των ανθρώπων και συνάμα κρυφός πόθος και επιθυμία πολλών. 

Αρκεί να βρει ο καθένας τη δύναμη να το περπατήσει, με πολύτιμο βοήθημα σε αυτήν την απόφαση την πρεσβεία των αγίων μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενα θερμο ευχαριστω, πατερ,η εικονα αυτη σαν βαλσαμο απαλο εφερε ιαση απο πολλαπλα τραυματα στο τελος μιας δυσκολης ημερας. Αν και ειχα προσευχηθει, η πλουσια παρουσια προστασιας Της Α. Παρασκευης στο Μπελουσι ηταν θαυμαστο οραμα. Την ευχη σας.