13/12/09

Σεμινάριο αυτοάμυνας από τον κ. Π. Κανελλόπουλο στη Σχολή του "ΑΠΟΛΛΟΦΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ"

Στις 5 και 6 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε για μια ακόμη φορά το νησί μας ο αρχηγός του συστήματος Okinawa Karate στην Ελλάδα κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος (βλ. και http://plykogiannis.blogspot.com/2009/09/karate.html), ύστερα από πρόσκληση του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΠΟΛΛΟΦΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ» και του προπονητή της Σχολής Αυτοάμυνας κ. Δημητρίου Παναγιωτόπουλου.
Ο κ. Κανελλόπουλος, όπως τόνισε και σε ραδιοφωνική συνέντευξη, αγαπά το νησί της Ζακύνθου και απολαμβάνει κάθε φορά που έρχεται την τιμή και τον σεβασμό που αρμόζει από τα παιδιά και τους γονείς (έναν σεβασμό που να μου επιτραπεί να συμπληρώσω προέρχεται και από το ήθος και την ταπείνωση που διακρίνει τον κ. Κανελλόπουλο και που έχει αποκτηθεί κυρίως με πνευματικό αγώνα παράλληλα με τον σωματικό), για αυτό και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους μετά από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Okinawa Karate που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 7 Νοεμβρίου (στο οποίο η Σχολή της Ζακύνθου απέσπασε 41 μετάλλια σε 47 συμμετοχές, κερδίζοντας για μια ακόμη φορά την πρώτη θέση Αθλητικού Συλλόγου σε μετάλλια και διακρίσεις) και ύστερα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΖΙΟΥ-ΖΙΤΣΟΥ στην Αθήνα ( στο οποίο μπορεί να μην πήραν μετάλλιο οι τρεις αθλητές της Ζακύνθου, αλλά κατάφεραν να αναρριχηθούν σε υψηλές θέσεις, αποκομίζοντας πολύτιμη εμπειρία).
Κατά το διήμερο της παραμονής του παρέδωσε σεμινάρια και τεχνικές αυτοάμυνας στους μικρούς και στους μεγαλύτερους ηλικιακά μαθητές της Σχολής ,τονίζοντας πέρα από την πρακτική εξάσκηση και την αναγκαιότητα για εσωτερικές διεργασίες αυτοελέγχου και πειθαρχίας, σημαντικά στοιχεία για την καταστολή του άγχους σε αγώνες αλλά και στη ζωή γενικότερα.
Εμείς και από εδώ συγχαίρουμε για μια ακόμη φορά τον κ. Παναγιωτόπουλο για τις τόσο σημαντικές επιτυχίες που βοηθά τους αθλητές του να πετύχουν και να κάνουν γνωστή την Ζάκυνθό μας στο πανελλήνιο αλλά και τις πρωτοβουλίες διοργανώσεων σεμιναρίων με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών-Δασκάλων και ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: