24/6/15

Θεία Λειτουργία στο ναό του Προδρόμου στο Κάστρο Ζακύνθου

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, ανήμερα της εορτής του Γενεσίου του αγ. Ιωάννου του Προδρόμου τελέστηκε σεμνοπρεπώς,




 όπως αρμόζει στο χώρο, Θεία Λειτουργία από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Ζακύνθου Αρχιμ. Διονύσιο Λυκογιάννη στον ερειπωμένο ομώνυμο παλαιό μητροπολιτικό ναό των Ορθοδόξων κατοίκων της πόλης του Κάστρου της Ζακύνθου. 

Ιδιαίτερα ευχαριστώ την Έφορο Αρχαιοτήτων Ζακύνθου κ. Χριστίνα Μερκούρη, τον Αρχιφύλακα κ. Ν. Κόμη, τους Διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γεωργούση, του Λιμενικού Σώματος κ. Κοκκάλα, του Τμήματος Ασφαλείας κ. Παπαδημητρίου και του Αστυνομικού Τμήματος κ. Γκουτζουρή 

καθώς και τους λοιπούς αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, υπηρετούντες στο Λιμενικό, στα Σώματα Ασφαλείας του νησιού μας και όλους όσους ευλαβικά ανέβηκαν μέχρι το Κάστρο για να συμπροσευχηθούμε και να κοινωνήσουμε των Αχράντων Μυστηρίων. 




Παράλειψη θα ήταν εάν δεν απεύθυνα θερμές ευχαριστίες και στον Υπαστυνόμο κ. Παύλο Αγγελή, που όλα αυτά τα χρόνια υπηρετεί αξίως το ψαλτήρι, στηρίζοντας την προσπάθειά μας.

(φωτογραφίες: Ν. Σαρρής, Μ. Θεοδόσης, Σ. Ζαφειριάδης) 

1 σχόλιο:

skouliki είπε...

και του χρονου!