3/6/07

ΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΟΜΒΑΡΔΟΥ ΣΤΟ Α΄ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
(έργο του Γεωργίου Δημητριάδη 1902)
Ο Κωνσταντίνος Λομβάρδος (1820-1888), σπούδασε Ιατρική σε Αθήνα και Μόναχο. Επιστρέφοντας στη Ζάκυνθο ασχολήθηκε δυναμικά με την απαγκίστρωση των Ιονίων Νήσων από την Αγγλική προστασία και την ένωσή τους με την Ελλάδα. Μέλος

της Ιονίου Βουλής και μετά την Ένωση της ελληνικής Βουλής, διετέλεσε Πρόεδρος αυτής επί κυβερνήσεως Χ. Τρικούπη. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Α΄ Κοιμητήριο Ζακύνθου και την 1η Σεπτεμβρίου 1902 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ταφικού του μνημείου.

2 σχόλια:

Μπάμπης Πυλαρινός είπε...

Τις μέρες αυτές είχα μια δουλειά στο νεκροταφείο και θαύμασα οτι υπάρχει εκεί αλλά και αισθάνθηκα μεγάλη θλίψη για την εγκατάληψη μερικών σπουδαίων μνημείων όπως του Καραμπίνη και πολλών άλλων.Καλώς ήλθες στο χώρο και καλές αναρτήσεις.

p.lykogiannis είπε...

Αγαπητέ Μπάμπη χρόνια τώρα βλέπω να καταστρέφονται, πιστεύω από άγνοια, καταπληκτικά σιδερένια κιγκλιδώματα και όχι μόνο, όπου βρίσκονταιτώρα στις παλιές φωτογραφίες που έχω. Σκοπός μου είναι να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι άνθρωποι μπας και σταματήσει η εγκληματική για μένα, μιας και αυτά δεν ξαναγίνονται, σάρωση των πάντων, που δυστυχώς συμβαίνει σε όλους τους αντίστοιχους χώρους. Οι παλαιοί ασυνείδητα έστω γνώριζαν για το πέρασμα του θανάτου. Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου να σαι πάντα καλά.